TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teamsay

A forum for computer hardware and software issues
eumoria
Villun
Villun
Posts: 411
Joined: Mon Nov 22, 2010 1:39 pm
Location: Brooklyn, NY

Games Played

Ville Awards

eumoria’s avatar
Loading…

TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teamsay

Post by eumoria » Wed Jun 19, 2013 5:02 pm

Domer requested I make a thread for this known issue:

Several players are having a problem using voice commands, calling for medic or even typing team or general chat messages on TV6 DUSTBOWL

I have used 2 systems, Windows 7 x64 at home and Linux Mint elsewhere and am continuing to have the problem.

I was told that restarting steam would resolve it, it did not. Reinstalling TF2 did not but I did re-include my player scripts and custom hud but I wouldn't think it would do anything. Here's everything I think would be relavent:

Windows 7 Ultimate SP1
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
Package Socket 1155 LGA (0x1)
Core Speed 3392.8 MHz
Chipset: Q65
Memory: DDR3 16gig 665.5MHz xFSB Multi.
Video: AMD Radeon HD 7700 Series

Troubleshooting:
- Restarted TF2
- Restarted Steam
- Restarted System
- Deleted Local Cache, re-installed/downloaded TF2

I have been having another issue every time I close TF2 it "crashes" causing a general system error (image : http://i.imgur.com/WwQGZS2.png)
Details of crash:
Problem signature:
Problem Event Name: BEX
Application Name: hl2.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 51b8eb26
Fault Module Name: icudt.dll
Fault Module Version: 4.6.0.0
Fault Module Timestamp: 4edd32c8
Exception Offset: 004ecce9
Exception Code: c0000005
Exception Data: 00000008
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

No help there either it would seem.

Considering this is only happening to a few people and most seem to resolve it with a restart there's something wrong with my (and a couple of other people's) configuration.

If you had this issue and found resolution please help :D

Thanks in advance!!

Stevo
Site Admin
Site Admin
User avatar
Posts: 8558
Joined: Sun Oct 22, 2006 10:01 pm
Location: Orange County, CA
Minecraft name: StevoTVR
Blizzard tag: StevoTVR#1894
Contact:

Games Played

Ville Awards

Stevo.TVR’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by Stevo » Wed Jun 19, 2013 5:13 pm

Does it affect voice chat?

Crusty Juggler
Villun
Villun
User avatar
Posts: 675
Joined: Tue Apr 05, 2011 11:06 pm
Location: Hartford County, CT

Games Played

Ville Awards

Chas.’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by Crusty Juggler » Wed Jun 19, 2013 5:51 pm

Stevo wrote:Does it affect voice chat?
It doesn't for me. I recall discussing this issue over voice, with other players, while it was occurring. They were saying they had also experienced this problem, and to restart TF2.

Restarting TF2 didn't work for me, but restating Steam did.
Image
  • The Ville Cup 2012 Champions - [SNES] Superflous Nipples Equals Success - Captain
    Dustbowl<3Warpath Champions- Team CDi- Captain

The Domer
Server Admin
Server Admin
User avatar
Posts: 2840
Joined: Mon Feb 01, 2010 10:09 pm
Location: Ontario

Games Played

Ville Awards

Domer’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by The Domer » Wed Jun 19, 2013 5:52 pm

It's not happening to just a few people.

eumoria
Villun
Villun
Posts: 411
Joined: Mon Nov 22, 2010 1:39 pm
Location: Brooklyn, NY

Games Played

Ville Awards

eumoria’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by eumoria » Wed Jun 19, 2013 8:04 pm

Fairly large TF2 update tonight 10:00PM EST 06-19-2013

Team Fortress 2 Update Released
Product Update - Valve 19:38
An update to Team Fortress 2 has been released. The update will be applied automatically when you restart Team Fortress 2. The major changes include:

Fixed a client crash when downloading custom maps for the Mac version
Fixed browser cookies not persisting across game restarts
Fixed the Festive Frontier Justice using the incorrect skin for the Blue team
Fixed the Virus Doctor painting the entire hat instead of just the bands
Fixed the shading for the Couvre Corner, Stout Shako, L'Inspecteur , and Full Metal Drill Hat
Stopped dropping Mann Co Supply Crate #55 and added Mann Co Supply Crate #59
Updated the Pocket Pyro so it can get assists in Pyrovision
Updated the Liquidator's Lid so it can be painted
Updated VR mode
Added support for cloning your desktop display
Added support for running the Rift as an extension of your desktop at resolutions other than 1280x800

cam
Villun
Villun
Posts: 409
Joined: Sun Oct 30, 2011 4:51 pm

Games Played

Ville Awards

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by cam » Wed Jun 19, 2013 8:08 pm

Chiming in to say I have experienced this issue before and that restarting tf2 has fixed it for me in the past.

Cat Square
Villun
Villun
User avatar
Posts: 535
Joined: Wed Oct 27, 2010 4:49 pm

Games Played

Ville Awards

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by Cat Square » Wed Jun 19, 2013 8:37 pm

restarting steam fixed it for me, thanks again CJ

eumoria
Villun
Villun
Posts: 411
Joined: Mon Nov 22, 2010 1:39 pm
Location: Brooklyn, NY

Games Played

Ville Awards

eumoria’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by eumoria » Thu Jun 20, 2013 1:48 pm

Stevo wrote:Does it affect voice chat?
No it does not, if you're having this general consensus is restarting resolves it. For some people it is not. Will keep posting with any other solutions.

F13ND
Villun
Villun
User avatar
Posts: 304
Joined: Fri May 31, 2013 2:16 pm
Location: London, UK

Games Played

Ville Awards

Jason’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by F13ND » Thu Jun 20, 2013 7:06 pm

Sometimes multiple restarts or reconnects are needed. I have had the problem 3 times and multiple reconnects solved the first, while the second and third were solved by restarting TF2.
Image
Thanks Sparky!

cam
Villun
Villun
Posts: 409
Joined: Sun Oct 30, 2011 4:51 pm

Games Played

Ville Awards

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by cam » Mon Sep 02, 2013 4:46 pm

Oh hey. I meant to post this about a week ago.

I was having this issue and I thought "Hmm, I wonder if it's some connection problem between steam and tv6..." so I used the heartbeat command. I was suddenly able to call for medic and type in chat again.



Long story short -> i fixed the problem. Open your console with ~ and type "heartbeat" and press enter. Hopefully this works for you, too.

Dog
Server Ops
Server Ops
User avatar
Posts: 14307
Joined: Sun Oct 15, 2006 12:12 am
Location: In the bath, having a good think....

Games Played

Ville Awards

<eVa>Dog’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by Dog » Mon Sep 02, 2013 7:44 pm

If anyone can corroborate this, we can add an advert to remind folks...
Image

YoullNeverWalkAlone
Server Admin
Server Admin
User avatar
Posts: 1559
Joined: Wed Aug 10, 2011 12:11 am
Location: Ladera Ranch, Ca

Games Played

Ville Awards

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by YoullNeverWalkAlone » Sun Dec 29, 2013 7:27 pm

Just heard from armn that he is having this issue.

So "heartbeat" in console and restarting are the best solutions people have found?
Image
Thanks Sparky for the sig picture!


Walk on, walk on
With hope in your heart
And You'll Never Walk Alone,
You'll Never Walk Alone

The Truth--Justice--Remember the Hillsborough 96

Zork Nemesis
Villun
Villun
User avatar
Posts: 3238
Joined: Sun Aug 01, 2010 12:09 am
Location: Livin' in a duffle bag

Games Played

Ville Awards

Zork Nemesis’s avatar
Loading…

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by Zork Nemesis » Sun Dec 29, 2013 8:31 pm

I was having this issue not too long ago. Heartbeat and retry did not fix anything.
Image

This is hard to be cool and suave while being informative at the same time. Goddamn my coolness.
In my experience, common sense isn't too common.

ADevilishPotato
Server Admin
Server Admin
User avatar
Posts: 5131
Joined: Sat Jan 22, 2011 11:42 am
Location: Where my feet are

Games Played

Ville Awards

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by ADevilishPotato » Thu Jan 02, 2014 5:15 am

Zork Nemesis wrote:I was having this issue not too long ago. Heartbeat and retry did not fix anything.
Im having that issue right now and ditto
Image

WARPATH Cup '12- [WARPATH] We are running past all the heavies
The Ville Cup '12- (DYD) Dirty Dan's Double D's
Dust Bowl loves Warpath '13- (CD-i) Chokepoints and Demomen- international (Champions!)
The Ville Cup '13- [T^5] Tuber's Truly Terrifying Tator Tots
The Ville Cup '14- GCI_ Guild of Calamitous Intent

black_and_blue
Server Admin
Server Admin
User avatar
Posts: 2599
Joined: Sun Apr 20, 2008 5:28 pm

Games Played

Ville Awards

Re: TV6 Issue: Muted Player Calls, Voice Commands, say/teams

Post by black_and_blue » Sat Jan 18, 2014 10:10 am

I encountered this problem this morning.

-heartbeat didn't help.
-Restarted TF2 and that didn't help.
-Restarted Steam twice and that didn't help.
-Restarting PC fixed it (although it could have just been the third restart of Steam that fixed it too)

Thanks, Solton, for directing me to this thread!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest